1. Rész

2014.07.08 14:12

A történet elkezdődik

 
    A 17 éves Bella Lightmagic az életét a lovaknak szentelte, és egyfolytában a lovas könyveit bújta. Szerette a lovakat, de életében nem látott élőt.
      Legnagyobb álma az volt, hogy kap egyet. Szülei tudták ezt, és nagy lépésre szánták el magukat. Egy ebédnél szó is került erről.
- Azt hiszem, beszélnünk kell Bella… - mondta az apja, majd félretette a tányért.
- Szereted a lovakat még mindig ugye? – kérdezte anya.
Bella a titokzatos hangnemtől megijedt, de ennek ellenére igennel válaszolt.
- Szeretnél egy hónapot lovakkal tölteni?
- IGEN! – hangzott kicsit hangosan a válasz Bella szájából.
- Apáddal úgy döntöttünk, ha te is akarod, egy hónapot Jorvikban tölthetsz. Úgy is nyári szünet van, jó lesz kikapcsolódásnak. Ott sok a ló. Sajnos mi nem mehetünk, mert itt van dolgunk. De téged elviszünk, és vissza is hozunk. Nos?
Bella ennyire életében nem örült, és megint igen lett a válasza, mint ezen az estén már sokszor.
- Akkor holnap este indulunk, és reggelre ott vagyunk. – mondta apja, és látta kislánya szemében azt a fényt, amit régen elveszettnek hitt.
A nap sugarai már lebuktak a horizont alá, Bella lelkesedése már órák óta szüntelen volt. Elképzelte magát a lovakkal, és úgy érezte beteljesült élete álma.
     Másnap estefelé telepakolta nagy fehér bőröndjét, és leszaladt az autóhoz. Ott anyja és apja várta. Végre elérkezett a nagy nap. Az autó elindult, és elhagyta a biztonságot jelentő New York falait.
     Aznap éjszaka Bella furcsát álmodott. Álmában találkozott egy szürke kancával. Kedves ló volt, és csodaszép. De ami a legkülönösebb volt, hogy beszélt. Nem is akármiről. Egy varázslatos világról, aminek neve Pandória.
De erről nem sokat. A hangsúly egy lányon volt, akinek le kell győznie a Dark Core-t és legfőképpen Garnokot. Ennek a lánynak a dolga a harmónia megteremtése. Ezek után a szürke ló sietősen távozott, és Bella is felébredt.
     Nem volt szokása ilyet álmodni. De végre megérkezett, és lehet, hogy az élete is örökre megváltozik.
     Nem is sejtette mennyire…
 

FOLYTATJUK…