3. Rész

2014.07.22 08:03

Az előző részekben történt:

Bella megérkezik Jorvikba, és szerez két barátot. Ám egy nap, barátai azt feltételezik róla, hogy ő a kiválasztott. Ezt kihalgatja a Dark Core egyik embere, és egy üzenetet hagy az ablakban.

 

A Dark Core

 

     Bella már sokat megtudott a lovakról, négy nap alatt. Gyorsabban tanult bárkinél. Két legjobb barátja, Tori és Carol volt.
     Lovaglás után, Bella kiment a fürdőszobába hogy megmossa az arcát. Amint kifelé igyekezett onnan, nekiment egy fekete copfos elég komoly arcú lánynak.
- Te jó ég! – mondta Bella, és segített a lánynak összeszedni a könyveket.
- Nem kell a segítséged! Szerinted nem tudom ezt összeszedni? Nem vagy olyan különleges, mint hiszed!
- De legalább a nevedet elmondanád?
- Sabine.
Ezzel Sabine elhúzta a csíkot, ezzel Bellát eléggé hidegen hagyva. Carol is a fürdőszobába akart menni, erre meglátta Bellát, aki még mindig ugyanott szobrozott.
- Jól vagy? – kérdezte Carol.
- Igen jól vagyok. Ez a Sabine olyan ellenszenves.
- Igen ezt mind tudjuk. De most menjünk a szobádba!
Mikor mindhárman ott voltak, Tori összeszedte a gondolatait, és végül elkezdte
- Bella, ezt már el akartuk mondani neked régebben, de nem volt idő: A Dark Core egy állcég, ami a Jorviki tenger közepén fekszik, és ami azt mondja magáról, hogy veszélyes olajakat szipolyoz a víz mélyéről. De ez nem igaz. Régen Garnok egy másik bolygót akart leigázni, de az a bolygó erős volt, így Garnokot önkívületi állapotban, és egy kapszulában kidobták az űrbe. De az nem sokat kallódott. Lezuhant ide, Jorvik tengerébe. A Dark Core vezetője, Mr. Sands Garnokot akarja kibányászni, a tengerből, ha megtalálja, életre kelti, és a segítségével legyőzi egész Jorvikot. Aztán kitudja mi lesz velünk. A Dark Core-nak segít a három sötét lovas Garnok kiszabadításában. Sajnos nem tudjuk a nevüket. Már csak egy sötét lovas kell, és teljes a létszám.
Ezt akarják megakadályozni a léleklovasok:
Lisa
 Lisa nemrég költözött Jorvikba, mivel apjának új munkahelye van; a Dark Core vállalatnál. Lisának sok nehézségen kell átmennie, ugyanis Anyja nemrég meghalt, és minden rá emlékezteti amint Jorvikba lép. Ugyanis anya egy lovas ember volt, és Jorvik egy lovas város. Már a 2. nap a lovardába kell mennie; és itt találkozik StarShinenal akivel később lélekló-léleklovasok lesznek. Az ő műfaja a távlovaglás, ereje a gyógyítás.

 Linda
Linda Jorvik talán legtehetségesebb tanulója. Az iskolában kiválóan teljesít, ezért a tanárok mindent rábíznak. A többi tanulónak is szívesen segít, mindig lehet rá számítani. Ám amikor teheti, a lovardában van; vagy csak lovával, Meteorral. Az ő művészete a díjugratás, ereje a látomások. Egyszer ő mentette meg Jorvikot egy katasztrófától.
 
Anne
Anne a Jorvik suli tini-ideálja, és ezt tudja is magáról. Mindig a legdivatosabb ruhákban jár, és nagyon tehetős családban él. Ezzel szeret is felvágni, amiért sokan nem szeretik. Ő a harmadik léleklovas, és lovával, Concordeval képesek kinyitni pandória kapuit.
 
Alex
Alex Jorvik fenegyereke. Bármelyik fiút lepipálja, és bármit megjavít. Ám az iskolában nem teljesít túl jól; sokszor elkési, de nem direkt. Kisöccsét mindentől óvja. Szeret verekedni, versenyezni, de a csalókat nem bírja elviselni. Lova: Tin-Can. Az ő műfaja a tereplovaglás; ereje: elvenni más életét.
 
Plusz Fripp a kis kék mókus. Nem tudjuk honnan jött, csak van. De azt mondja magáról nem mókus, hanem a léleklovasok védelmezője (kit akar átverni?). De te Bella, ha igaz a jóslat, mind a négy erő és műfaj meg van benned. Te vagy az ötödik lélek-lovas, a lovad pedig Princess. Bár Princess soha nem lesz beszélő unikornis, álmodban őt láttad. Csak a léleklovas képes megérteni saját lovát.
Na, mindegy, ezt hosszúra fogtam, nem? Mi Carollal megyünk enni! Te gondolkozz el egy kicsit, szükséged van ezek után néhány „plafon-nézegetős” percre! - miután barátai kimentek, Bella észrevette az üzenetet az ablakpárkányon. Mivel nem tudta mi a Dark Core jele, és így nem tudta meghatározni kié a pecsétlenyomat, teljesen nyugodtan kinyitotta a borítékot, melyben ez állt:
 
Holnap én és a barátaim beszélni szeretnénk veled. A Jorviki istálló mögötti barlangban. Légy ott 12:00-kor barátok nélkül. És a lovad nélkül!
Sabine
 
Bella, mivel kellemetlenséget okozott, úgy érezte kötelessége megjelenni. Sabine úgy is csak hétvégén csatlakozik az istállóhoz. Hétköznap DOLGA VAN.
     Másnap délben, Bella már ott várt a barlangban.  Kis idő múlva Sabine is megjelent.
- Szia, Bella! – Mondta Sabine valami furcsa gonoszsággal a hangjában.
- Szia, Sabine! És a barátaid hol vannak?
- Ők mindjárt itt lesznek – Mutatott Sabine a zsákutca szerű barlang kijárata felé. Épp akkor Jelent meg két alak az ajtóban. Bella kezdte kellemetlenül érezni magát. Rájött, hogy a két alak Jessica és Katja.
- És itt a hab a tortán! - A bejáratnál ott állt Mr. Sands teljes életnagyságban.
- Sajnálom, hogy most csalódott vagy bennem… De ez a kötelességem. Most hogy te is itt vagy megvan a negyedik sötét lovas! – Mondta Sabine.
Jessica                    Katja                     Mr. Sands                         Sabine
 
 
- És most a bemutatkozó:
Én Sabine vagyok a legjobb lovas! 20 érmet nyertem egy év alatt! Nem zseniális?
Katja a fehér hajú barátom képes hipnotizálni.
Jessica, a sötétség hercegnője, Garnok egyik tábornoka.
És végül Mr. Sands akiről te is hallottál.
- Akkor velünk jössz?
- NEM! – válaszolt Bella harciasan, de még mindig alig jutott szóhoz.
- Akkor Katjáé a pálya! – Mondta Mr. Sands lemondóan, és kisétált a barlangból. Katja megcsókolta Bella homlokát, az máris aludni kezdett.
Bellát levitték a csónakhoz, és eleveztek. Közben Carol és Tori végignézték a jelenetet, és értesítették a léleklovasokat, és Frippet, a kék színű mandula-szemű mókust. De vajon elég idejük van megmenteni Bellát, mielőtt akaratlanul ő lesz a negyedik sötétlovas?
 
 Lisa    Anne     Alex     Linda
 
 

FOLYTATJUK…