4. Rész

2014.07.22 08:27

Az előző részekben történt:

Carol és Tori elmondták Bellának hogy mi az a Dark Core, és hogy ő egy szuper-léleklovas. Bella észrevette az üzenetet, és elment a barlangba. De itt csakhamar elfogják a Dark Core emberei. Most Carolon, Torin és a léleklovasokon múlik nem csak Bella, de egész Jorvik sorsa.

 

Az ötödik léleklovas

 

     Mikor Bella felébredt, egy sötét szobában találta magát. Egy egész puha ágyon feküdt, de ez nem nyugtatta meg. Mikor felült kicsit zúgott a feje, de hamar elmúlt. Megfordult, és ott állt a sarokban Jessica.
- Engem Mr. Sands küldött, hogy figyeljelek. Ha jobban leszel, elviszlek a tanácsterembe. Addig is itt egy kis szendvics, és limonádé – nyújtott át Jessica egy tálca igen jól kinéző ételt.
- De itt így szokás bánni a léleklovasokkal? – kérdezte Bella.
- Nem, egyáltalán nem. De benned megvan mind a négy erő. Ezt meg kell tanulnod használni. De előbb sötétlovast faragunk belőled, ha kell, erőszakkal. De csak hogy tudd, semmilyen körülmények közt nem bántanánk. Még koránt sem tudod ki vagy. Mennem kell! Elújságolom Mr. Sands-nek a híreket – Ezzel Jessica eltűnt a szobából.
Bella felugrott, és megpróbálta kinyitni az ajtót, de be volt zárva. Ahogy ott állt, meghallotta Mr. Sands és a sötét lovasok beszélgetését.
- Úgy is eljönnek érte a barátai! De azokkal nem leszünk ilyen kedvesek! – mondta Katja.
- Nekik is elvesszük az erejüket, mint neki. Csak nekik véglegesen. Most hogy Bella sötétlovas lesz, felébresztjük Garnokot. És elpusztítjuk a világot, Jorvikkal kezdve! De kell a barátoknak egy csapda! – gondolkodott Mr. Sands hangosan.
- Szerintem támadjunk lesből! Én Lindát, Jessica Anne-t, Katja Alexet, és végül te Mr. Sands, Lisát támadjuk meg hátulról! – Osztotta az ötletet Sabine.
- Hmm… Nem is rossz.
Bella végighallgatta a gonoszok beszélgetését, és rájött, hogy értesítenie kell a léleklovasokat. De valakikről elfeledkeztek. Még mindig ott van Tori és Carol. Nem rájuk fognak figyelni, így ők simán bejuthatnak a tömlöcbe. De Bellát még valami érdekelte. Mr. Sands-ék arról beszéltek, hogy elvették az erejét. De milyen erőt? Elméletileg ő képviseli mind a négy léleklovas erőt: a látomásokat, a gyógyítást, azt hogy elveheti mások erejét, és azt, hogy átléphet a pandóriai kapun. De ezeket nem használhatja. Elvették. Ekkor egy sötét alak lépett be a szobába.
- Mr. Sands?
- Igen kislány, én vagyok az. Muszáj voltam elvenni az erődet. De azt közölnöm kell veled, hogy a barátaid nem fognak megmenteni. Te viszont ma éjszaka, mikor a csillagok együtt állnak, pontosan éjfélkor sötét lovas leszel. Az erődet addig is palackban tároljuk.
- Maga nagyon is téved! A barátaim megmentenek! Ebben biztos vagyok! – Mondta Bella ellenszenvesen.  
- Hamarosan nem leszel ilyen harcias – erre Mr. Sands kilépett az ajtón.
     Közben a Jorviki istálló mögött javában folytak a tanácsok. Lisa, Linda, Alex, Anne és a lovaik már megérkeztek. Gyűjtötték az erejüket. Carol és Tori pizzával, és ásványvízzel akarták segíteni a lányok munkáját. Fripp a kis mókus pedig tervet eszelt a gonoszok ellen.
- Mehetünk már? – kérdezte Tori feszülten.
- Ja! Úgy elintézzük őket, hogy csak na! Gyerünk a csatatérre csajok! És mókusok! – Kiabálta Alex, és már indult is.
- Nem érzek sok jót – mondta vészjóslóan Linda.
- De meg kell mentenünk! – Mondta Carol, de már szálltak is be a csónakba.
Már este volt mire odaértek. A Dark Core hajó dohos és sötét volt.
- Külön válunk! - mondta Linda –úgy több az esélyünk, hamarabb megtaláljuk! - mikor külön váltak, Alexet előröl leütötte valami. Ez Katja volt. Anne éppen a tömlöc felé tartott, mikor valamiért összeesett. Mindene zsibbadt. Mikor észrevette az elkövetőt már csak ennyi telt tőle: Je… Jessica… Te állnok kígyó.
Lindát Sabine intézte el. Lisa már egész közel volt, mikor két Dark Core munkás megragadta a karját. Szabadulni akart, de a zsibbasztó zöld fény elől, ami Anne-t is elintézte, ő sem menekülhetett. Bella már csak két legjobb barátjára számíthatott. De vajon sikerül éjfél előtt kiszabadítaniuk?

 

FOLYTATJUK…